Olivier (7) had eczeem, jeuk en rode plekken

Olivier van 7 heeft sinds zijn geboorte last van eczeem. De huisarts en het consultatiebureau probeerden zijn moeder Diana gerust te stellen: ‘het gaat vanzelf over; Olivier groeit er wel overheen’. Als Olivier zijn huid goed vet houd is het eczeem redelijk onder controle, maar de jeuk blijft problematisch.

Diana: ‘We hebben uiteindelijk gedurende acht aaneengesloten dagen Purabel-baden genomen, van minimaal 20 minuten. Vaak duurde het langer (totdat het water echt te koud werd). Olivier heeft de kuur met plezier doorstaan, met name na de eerste keer toen het duidelijk was dat Purabel, in tegenstelling tot veel andere anti-eczeemmiddelen, geen pijn doet.

De rode plekken op Oliviers knielholtes en rechterbeen werden duidelijk veel kalmer. Na elk bad zijn de plekken, na goed drogen, ingesmeerd met eenvoudige vaseline om uitdroging van buitenaf te voorkomen. Olivier zegt dat hij bijna geen jeuk meer heeft! Ik heb hem nauwelijks meer zien krabben.

Oliviers huid is in het algemeen ook zachter geworden over zijn hele lichaam. Prettig! De eczeemklachten zijn niet helemaal over: wellicht hadden we de kuur nog een paar dage moeten verlengen.

Over Purabel zelf:
De geur is volledig neutraal, dat is fijn. Geparfumeerde middeltjes werken vaak juist averechts bij eczeem. Het mengt heel goed met het water. Je ziet dat het water een beetje melkachtig wordt. Zelfs Oliviers haar werd minder vettig als het nat werd. Prettig want ook veel doucheproducten en shampoo’s zijn niet fijn voor mensen met eczeem. Het is de kunst van het badmoment ook echt een feestje te maken: boekje erbij, lekker kletsen. Tot slot en niet geheel onbelangrijk: Purabel is volledig Playmobil–proof. Geen vieze doffe plekken op de speedboot en piratenschip…

Zie de foto van dag 1 (voor gebruik) en foto van dag 7 (na 7 baden). Plek op lichaam: knieholtes, rechterbeen.

Voor en na Purabel