Hallo zacht babyhuidje, hallo Purabel

Deze blog is geschreven door gastblogger  Auke voor What’s on Mama’s MindAuke is mama van een dochter (van ruim 1,5 jaar) en zwanger van de tweede (nov. 2015).

Whats-on-mamas-mind-purabel-voor-eczeem2Onze dochter van ruim 1,5 jaar is net als de meeste baby’s geboren met een überzacht knuffelbaar babyhuidje. Zo’n huidje dat je de hele dag tegen je wangen aan wilt hebben of kusjes wilt geven.

Na 5 maanden kreeg ze ineens een ruwe en bobbelige huid van top tot teen. Hoe ouder ze werd, hoe meer ze het besef kreeg hoe ze zichzelf kon helpen met de jeuk. Ergens langs schuren, met haar handje in haar ellebogen krabben, tot bloedens aan toe.

Vanuit je ouderlijk instinct ga je dan natuurlijk op zoek naar het beste voor je kindje, tegen elke prijs. Het ene advies na het andere (veelal ervaring van andere ouders) vloog ons om de oren. Niets van dat alles hielp onze kleine meid weer haar babyzachte huidje terug te krijgen.

De dermatoloog kwam, zoals verwacht, met hormoonzalf aan. Om te smeren op de plekjes die echt extreem waren. Omdat wij nog geen zalf hadden gevonden die haar eczeem deed verdwijnen, wilden we het toch proberen. Zo hebben we twee keer op een klein plekje deze hormoonzalf gesmeerd. Het leek erop dat ze heel veel jeuk had. Het enige positieve van de hormoonzalf is, dat het snel en effectief werkt. Maar hormonen toedienen aan een baby, dat kan niet gezond zijn. Dat voelde voor ons niet goed.

Uiteindelijk komt en gaat de eczeem bij onze dochter met fases, alles hangt af van temperatuur, weersomstandigheden, vochtigheid, enzovoorts. We proberen haar nog steeds om de dag te douchen of in bad te doen, omdat water de huid uitdroogt en dit sowieso niet ten goede is voor de eczeem.

Onlangs zijn wij in aanraking gekomen met het nieuw op de markt gekomen product van Purabel, welke vrij is van hormonen. De combinatie van natuurlijke zouten zorgt ervoor dat de huid weer tot rust komt en herstelt! We hebben het getest op haar huid door de combinatie van Purabel bad met Purabel crème te gebruiken. Een ideale uitkomst voor ons is de combinatie van de twee, het middel voor in bad en de crème voor erna. De zakjes voor in bad zijn ideaal in gebruik, het mengt gemakkelijk in bad en het laat geen vette laag achter op je bad, zoals alle andere badolies.

Onze dreumes vindt het bad heerlijk, dus het is fun en effectief. Na het bad stapt ze met een heerlijke zacht huidje het bad uit. Dan nog even insmeren met de crème. De meeste zalfjes of crèmes die wij eerder hebben gebruikt waren vet en moeilijk smeerbaar. Daar heeft een dreumes geen tijd voor hoor. Met deze Purabel crème zijn we zo klaar, het trekt gemakkelijk in de huid, snel aankleden en klaar! Je hebt maar een klein beetje crème per keer nodig, omdat het zo gemakkelijk uitsmeert, dus met een tube van 200 ml kun je heel wat keren smeren.

Als jouw kindje ook last heeft van eczeem of snel een droge of ruwe huid, raad ik je echt aan de combinatie van bad en crème van Purabel te testen. Check de website van Purabel maar eens voor meer informatie en ervaringen van anderen en/of houd hun facebookpagina in de gaten.