5 Tips voor een zacht babyhuidje

babyhuidje

Een babyhuidje is kwetsbaar: veel kwetsbaarder dan de huid van volwassenen. Ook als je baby geen last van eczeem heeft, is het dus belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. Vijf tips.

  • Droog na elk badje je baby goed af met een zachte hydrofieldoek. Neem hiervoor ruim de tijd en sla geen rimpeltje over. Als je kindje niet goed droog is, kan het achtergebleven water voor irritatie van de huid zorgen.
  • Wanneer je je kindje afdroogt, probeer dan niet te wrijven. Wrijven met een handdoek is niet goed voor de babyhuid. Dep de natte plekken voorzichtig droog met de handdoek.
  • Smeer je baby tenminste eenmaal per dag in met een hydraterende crème, zoals Purabel crème. Gebruik niet teveel: een klein beetje is genoeg. Zorg dat je handen warm zijn voordat je dit doet en masseer de baby lichtjes over zijn armpjes, beentjes en rug. Je baby zal ervan genieten!
  • Houd je kindje uit de zon. Als je met je kindje naar buiten gaat, probeer er dan voor te zorgen dat er alleen indirect zonlicht op het babyhuidje valt. Je kunt je kindje beschermen met een parasol of een speciaal UV-doekje die je vastmaakt aan de kap van je kinderwagen of Maxi Cosy. Speelt je kindje buiten, leg het dan in de schaduw en doe het een zonnehoedje op.
  • Is het koud buiten? Je kunt de babyhuid eenvoudig tegen kou beschermen door een dun laagje vaseline of Purabel crème op het gezicht en de handjes te smeren.