Psoriasis
Psoriasis is eigenlijk niets anders dan een zichzelf te snel vernieuwende huid. Zonder directe aanleiding vervangt de huid zichzelf in razend tempo, zoals dat ook gebeurt als een schaafwond die herstelt. Het vervelende daarvan is, dat de huid voortdurend onder de huidschilfers zit en dat psoriasis gewoonlijk veel jeuk veroorzaakt.
Over psoriasis is nog weinig bekend in de medische wereld. De oorzaak ervan ligt complex. Deels is het waarschijnlijk een erfelijke aandoening. Daarnaast kan er een directe aanleiding zijn wanneer u iets heftigs meemaakt in uw leven: er is een relatie tussen psoriasis en (heftige) emoties. Als u eenmaal psoriasis hebt kunt u dit bestrijden met zalfjes of crème’s. Artsen schrijven soms ook een antibiotica-kuur voor. Wanneer de verschijnselen verdwijnen is de kans helaas groot dat ze na verloop van tijd weer terugkeren: psoriasis is een chronische aandoening. De aandoening verdwijnt dus nooit helemaal.
Psoriasisplekken vertonen zichzelf het meest op benen en armen en dan met name rondom de gewrichten. De plekken zijn niet besmettelijk, maar kunnen zich na verloop van tijd wel uitbreiden.
Hebt u psoriasis?
Als u psoriasis hebt dan herkent u de vervelende jeuk die het kan veroorzaken, vergelijkbaar met de jeuk die mensen ervaren bij een genezende wond. Toch is het misschien wel vervelender dat psoriasis er weinig aantrekkelijk uitziet. De psoriasisplek heeft soms wat weg van een grote schaafwond: de huid is wit en schilfert. Schaamte is daarom een groot probleem rondom psoriasis. Mensen die niet met de aandoening bekend zijn denken soms dat de plekken besmettelijk zijn . Wanneer psoriasisplekken zichtbaar zijn in het gezicht heeft dit vanzelfsprekend grote gevolgen voor het zelfvertrouwen.
+ Lees ook het verhaal van Mevr. de G. (82) die haar hele leven last had van psoriasis
Wat te doen tegen psoriasis?
Het allerbelangrijkste is om er gewoon vanaf te blijven: niet krabben. Het risico van krabben is dat u de huid open krabt en de klachten verergerd. Daarnaast is het verstandig om de droge schilferende huid in te smeren met een zalf of crème die de huid hydrateert en soepel houdt. U kunt naar de huisarts of de huidarts gaan als u advies of medicijnen wilt die de aandoening bestrijden. Helaas is de vermindering van klachten echter vaak maar van korte duur.
Hebt u alles al geprobeerd, maar werkt niets? Probeer dan eens Purabel crème. Het verschil tussen Purabel crème en andere crèmes is dat Purabel een 100% natuurlijk product is, zonder parabenen vrij van hormonen en met hypoallergeenvrij parfum is gemaakt. Het geheim van Purabel is de intensieve reiniging van de huid. Andere crèmes hydrateren en verzachten. Purabel doet dit ook, maar pakt bovendien het flinterdunne laagje biofiltratie aan dat op de huid zit. In dit laagje nestelen veel bacteriën en schimmels die tal van problemen veroorzaken. Purabel opent dit laagje, waardoor bacteriën en schimmels geen kans meer krijgen. Al na enkele dagen ziet u duidelijk resultaat.
Een tube Purabel crème bevat 200 ml crème en is te gebruiken zo vaak u maar wilt. Aanbevolen wordt om dit te gebruiken in combinatie met Purabel Bad. Purabel Bad is een badkuur van zeven dagen. Iedere dag gaat u een kwartier in bad, terwijl u aan het water Purabel Bad toevoegt. Purabel kalmeert de huid en ondersteunt het natuurlijke herstel.
Meer lezen over de werking van Purabel? Lees het hier. Het product bestellen? Klik dan hier.
+ Lees ook het verhaal van Mevr. de G. (82) die haar hele leven last had van psoriasis