Isis (4) had ernstig eczeem

Wij zijn Purabel gaan gebruiken voor onze dochter van 4 met ernstig eczeem aan haar handen en voeten. Haar handen zijn altijd heel ruw, vol schilfers en soms periodes met kloven. Ze heeft veel jeuk, vooral ’s nachts, dan krapt ze het open in haar slaap. Op haar voeten heeft ze altijd op dezelfde plekken eczeem. Op de achterkant van haar hakken zit eczeem, afgewisseld met kloven en een plek op haar voetzool onder haar linkervoet.

We zijn op 1 februari begonnen met Purabel in bad. We hebben haar toen elke dag 20 minuten in bad gezet, 2,5 week lang. Daarna zijn we het minder frequent gaan gebruiken, ongeveer 2 a 3 keer per week. Wat wij merkten is dat al vrij snel na de eerste baden haar handen minder ruw aanvoelden, maar juist zachter. De kloven leken ook iets minder te worden, maar omdat de kloven zo diep zijn geneest dit ook niet zo snel. Haar huid werd dus zachter en minder schilferig.

De jeuk bleef nog wel. Om die reden moesten we ook nog steeds eczeemzalf blijven smeren. Ze gebruikt Cutivate zalf als hormoonzalf en daarnaast Cetomacrogolcrème om de huid vet te houden. Naast haar handen heeft ze ook minder heftig eczeem bijvoorbeeld op haar knieën en soms op haar buik, rug en armen. Dit lijkt door het gebruik van Purabel minder te worden. We gaan nu ook de creme bestellen.

Linda