Timo (6) had eczeem en veel jeuk

Timo is 6 jaar. Hij heeft astma, eczeem en is allergisch voor kattenhaar/huisstof etc. Sinds zijn tweede jaar eczeem.

Timo heeft met name aan de binnenkant van zijn armen (boven en onder), binnenkant van zijn knieën, zijn nek en onder zijn ogen eczeem. Gelukkig heeft hij niet de zwaarste vorm van eczeem maar zo’n twee keer per maand “vlamt” het op en heeft hij veel last van jeuk. Met als gevolg dat hij vooral ’s nachts zijn huid helemaal openkrabt en zijn beddengoed en pyama onder het bloed zitten. Hij slaapt dan slecht en weet af en toe niet waar hij het moet zoeken.

Na 5 jaar lang het “normale” pad gevolgd te hebben van huisartsen, dermatologen, longverpleegkundigen hebben wij de eczeem redelijk onder controle. Wij smeren trouw iedere dag paraffinezalf op de plekken en gebruiken hormoonzalf bij uitbraken.

Mijn vrouw en ik blijven in de tussentijd alert op alternatieven van hormoonzalf. Zo kwamen wij via een vriend bij Purabel.

Wij hebben Purabel zeven dagen lang achtereen gebruikt. Een scheut van 250 ml in een ligbad en 20 minuten lang was Timo lekker in bad aan het spelen. De jeuk van Timo verminderde vanaf dag 3 zichtbaar en Timo vermaakte zich prima in bad!

In de toekomst zullen wij Purabel zeker nog gebruiken. Of wij helemaal van de hormoonzalf af zullen komen weet ik nu nog niet maar we zijn wel een stapje dichterbij.

Rob