Eczeem, droge en overgevoelige huid in de winter

Wanneer je eczeem of last hebt van een hele droge huid is de kans groot dat je er in de winter nog meer last van krijgt. Koude en droge lucht hebben een uitdrogend effect op de huid. Eczeem en een droge huid reageren door middel van uitslag, jeuk, schilvers etc. Het smeren van een crème is hierdoor erg belangrijk, Purabel crème kan je helpen met de behandeling tegen de droge huid en eczeem.

Purabel crème gebruik je voor de droge, ruwe en overgevoelige huid, naast alle andere voorzorgsmaatregelen die je neemt voor de winter zoals het dragen van de juiste kleding. Probeer wol of synthetische kleding te vermijden, deze ventileren slecht waardoor jeuk en irritatie sneller opspelen. Vaak is kleding waar je van gaat transpireren de veroorzaker van jeuk, vooral de knieholtes en binnenkant van je ellebogen kunnen hier heftig op reageren. Draag vooral kleding doe goed ventileert en waar je huid niet te snel door gaat transpireren.

Wanneer je Purabel crème gebruikt kan je na het smeren meteen de kleding aantrekken. Wanneer je ervan houdt om de verwarming lekker hoog te zetten, zul je al snel merken dat je huid hierop gaat reageren. De droge lucht zorgt ervoor dat je huid uitdroogt en schilvers, jeuk en irritaties tevoorschijn komen. Begin met een niet te hoge temperatuur, maar bouw het langzaam op naar iets warmer. Blijf er wel alert op dat je het niet te warm maakt!

Wat is het lekker om een hete douche te nemen in de winter, helemaal in de ochtend. Iedereen heeft hier behoefte aan, helaas is ook dit niet goed voor je huid. Te warm water of te vaak douchen droogt de huid uit en veroorzaakt weer de bekende jeuk. Ook voor mensen die geen last hebben van eczeem of een droge huid is het niet goed om te vaak of te heet te douchen. Douche wat korter en wat minder lang, probeer zelfs is koud af te douchen. Dit is goed voor je doorbloeding en door korter te douchen denk je ook nog eens aan het milieu.

Na het douchen smeer je Purabel crème op je huid ter verzorging van de droge, ruwe en overgevoelige huid.