Praktische tips eczeem

Praktische tips bij eczeem

Purabel bad en crème vormen samen de perfecte basis om de eczeemhuid weer tot rust te brengen.
Daarnaast zijn er nog een aantal praktische tips die kunnen helpen om eczeemklachten te verminderen. We zetten er een aantal op een rijtje:

1. Let op met sterk geparfumeerde wasmiddelen en wasverzachters. Die kunnen ook irriterend werken. Gebruik het liefst een neutraal wasmiddel zonder parfum.
2. Vermijd wol en synthetische stoffen bij de keuze van kleding. 100% katoenen kleding is aan te raden voor de huid met eczeem.
3. Houd de nagels kort, ook bij baby’s en kinderen om zo te voorkomen dat men gaat krabben. Krabben verergert de jeuk en veroorzaakt meer schade aan de huid. Voor baby’s zijn speciale handschoentjes verkrijgbaar waardoor krabben niet lukt.
4. Leef gezond! Gezond en gevarieerd eten heeft ook een positieve invloed op eczeem.
5. Gebruik beschermende huishoudhandschoenen bij het schoonmaken, om zo irritatie te voorkomen van de huid.
6. Drink voldoende water. Ook brandnetel- en rooibosthee zorgen ervoor dat de hoeveelheid histamine in je bloed verhoogd wordt.
7. Vitamine C is ook een belangrijk supplement in de strijd tegen eczeem.
8. Wees na een bad of douche voorzichtig met drogen. In plaats van te wrijven, druk de handdoek zachtjes tegen de huid om deze droog te deppen.
9. Rook niet in huis. Roken kan een nadelig effect hebben op de huid.
10. Zet geen luchtbevochtigers in de slaapkamer. Kies voor een vloer die makkelijk nat gereinigd kan worden, zoals laminaat.